Se curata hreanul, se taie in doua sau in patru, depinde cat e de gros si se pune la fiert in apa cu sare aproximativ 40-50 min. Cand e fiert se pune intr-o strecuratoare si se lasa la racit, sau lasati un jet de apa rece peste el, dupa care se da prin masina de tocat carne.
Intr-o caratita se pune putin ulei in care se adauga faina(se face un rantas) si apoi laptele batut , hreanul tocat si sare dupa gust. Se mai la foc 5 min. dupa care se adauga smantana si se stinge focul. ( Nu trebuie sa fie prea gros pt. ca dupa ce se raceste se ingrosa foarte mult.)
Se serveste cu carne prajita, chiftele sau snitele, ......si salata verde cu ceapa si castraveti
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatMi-a fost asa pofta de o pizza... si am testat si noua tava pe care am castigat-o la un concurs cu ocazia asta, dar am testat...
Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii