Mancarica de Legume cu Carnati Afumati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mancarica de Legume cu Carnati Afumati

Ingrediente

  • - 2 cepe galbene;
  • - 2 morcovi;
  • - 1 ardei gras roşu;
  • - 1/2 ardei gras galben;
  • - 1 dovlecel mai mare sau 2 mai micuţi;
  • - 2 căţei de usturoi;
  • - 5 linguri suc de roşii mai gros (făcut în casă) ;
  • - 1 bucată cârnaţ de casă afumat (50 cm)
  • tăiat bucăţi potrivite;
  • - sare și piper după gust;
  • - 200 ml apă caldă;
  • - 2-3 linguri de ulei;
  • - foi de dafin (opţional)

Mod de preparare

Pregătim legumele.

Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe).

Într-o tigaie punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm legumele. Dacă folosiţi dovlecei mai fragezi îi adăugaţi în tigaie după ce toate celelalte legume s-au înmuiat.

lăsăm legumele să se înăbuşe suficient, picurând apă călduţă ori de câte ori este nevoie pentru a preveni arderea lor, iar dacă este nevoie acoperiţi tigaia cu capac.

La mijlocul timpului de fierbere adăugăm usturoiul (curăţat şi tăiat feliuţe) şi frunza de dafin (dacă folosiţi).

După ce legumele sunt pătrunse, se adaugă sucul de roşii.

Se mai continuă fierberea maxim 10 minute, timp în care punem şi cârnăciorii în tigaie peste legume.

Potrivim gustul de sare şi piper.

Servim mâncărica caldă, cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.
Servim mâncărica caldă, cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Cele mai apreciate rețete
New York Cheesecake
1
Dulciuri

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Chec de Post
4
Dulciuri

Chec de Post

Chec de Post
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce