Untul se pune intr-o tigaie la topit. Dupa care se adauga ceapa taiata marunt. Se adauga orezul si se lasa sa se prajeasca impreuna cu ceapa. Dupa care stingem cu vinul alb si lasam sa fiarba pana scade acesta.
Intre timp, puneti la fiert 1300ml apa, si turnati putin cate putin, peste orez. Eu am inceput cu 200ml de apa, dupa ce aceasta a scazut, iarasi am adaugat 200ml de apa, si tot asa mai departe, pana s-a fiert orezul.
Potriviti cu sare si piper. Lasati pe focul mic, orezul, iar pe alt ochi, puneti o tigaie, cu 20g unt, la topit.
Adaugati, ardeiul taiat marunt. Lasati 2 minute la prajit, dupa care adaugati ciupercile taiate felii subtiri. Dupa care adauagti cei 200ml apa. Taiati marunt frunzele verzi de patrunjel si telina si adaugatile peste ciuperci. Si potrivim de sare si piper.
Dupa ce apa a scazut, aproape in intregime, punem ciupercile peste orez (care este deja fiert). Mai lasam sa fiarba, impreuna, cel mult 10 minute, dupa care stingem focul si punem lingurile de formaggio peste.
Pofta buna!
Se poate servii cu o friptura sau chiar simplu.
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii