Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa prajire. Simplu de realizat si ideale pentru orice ocazie.

Gogosi umplute

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Ulei pentru prajit
  • Umplutura: gem, ciocolata, crema de vanilie, crema de ciocolata, crema de fructe, etc.
  • Zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Intr-un bol mic, dizolva drojdia in laptele caldut, adaugand o lingura de zahar. Lasa amestecul sa stea aproximativ 5-10 minute, pana devine spumos. Intr-un bol mare, amesteca faina cu sarea si restul de zahar. Adauga ouale, untul topit, extractul de vanilie si amestecul de drojdie. Framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios.

Daca este prea lipicios, mai adauga putina faina. Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si acopera-l cu un prosop curat. Lasa-l la dospit intr-un loc caldut timp de aproximativ 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, pana ajunge la o grosime de aproximativ 1 cm.

Taie cercuri de aluat cu ajutorul unui pahar sau al unei forme rotunde. Incalzeste uleiul intr-o cratita adanca la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte, dar sa nu fumege. Prajeste gogosile in uleiul incins, cateva pe rand, pana devin aurii pe ambele parti. Scoate-le pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Dupa ce gogosile s-au racit putin, foloseste un pos sau o seringa de patiserie cu varf lung si subtire pentru a le umple cu crema sau gem. Introdu varful posului intr-o parte a fiecarei gogosi si apasa usor pentru a adauga umplutura. Presara zahar pudra peste gogosi. Serveste-le calde si bucura-te de gustul lor delicios.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retete din colectia noastra: reteta gogosi pufoase cu branza, reteta gogosi glazurate cu ciocolata sau gogosi de post

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Gulas Fara Carne

Gulas Fara Carne

Gulas Fara Carne
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ciorba de pui (cu taietei de casa)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Negresa cu nuci si portocala
4
Dulciuri

Negresa cu nuci si portocala

Negresa cu nuci si portocala
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Culinar.RO

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia