Gulas de vita - delicios si reconfortant

Gulasul este un preparat traditional, savuros si reconfortant, realizat cu carne de vita, cartofi, morcovi si frunze de dafin. Aceasta reteta delicioasa combina arome bogate si texturi diverse, oferind o masa completa si satisfacatoare, perfecta pentru zilele reci. Prepara acasa un gulas autentic, urmand pasii simpli din reteta si bucura-te de gustul sau inconfundabil.

Gulas de vita - delicios si reconfortant

Ingrediente

  • 500 g carne de vita (cuburi)
  • 2 cepe mari (tocate)
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 catei de usturoi (tocați)
  • 2 linguri boia dulce
  • 1 lingurița chimen
  • 3-4 cartofi mari (cuburi)
  • 3 morcovi (felii)
  • 2 frunze de dafin
  • 1 litru supa de vita (sau apa)
  • 2 rosii (tocate) sau 2 linguri pasta de rosii
  • Sare și piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat (tocat, pentru decor)

Mod de preparare

Intr-o oala mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Adauga ceapa tocata și usturoiul și gateste pana devin aurii și moi. Adauga cuburile de carne de vita și prajeste-le pana se rumenesc pe toate partile. Presara boiaua dulce și chimenul peste carne și amesteca bine pentru a acoperi carnea uniform. Adauga rosiile tocate sau pasta de rosii și gateste cateva minute pana cand rosiile se inmoaie. Toarna supa de vita sau apa in oala, adauga frunzele de dafin și adu la fierbere. Redu focul la mic și lasa sa fiarba incet timp de aproximativ 1-1.5 ore, sau pana cand carnea este frageda. Adauga cartofii și morcovii in oala și continua sa fierbi pana cand legumele sunt moi, aproximativ 30 de minute. Potriveste de sare și piper dupa gust. Scoate frunzele de dafin și serveste gulasul fierbinte, decorat cu patrunjel proaspat tocat.
Savureaza acest gulas delicios și reconfortant!

Daca ti-a placut reteta noastra, atunci te invitam sa descoperi si altele din colectia noastra: Gulas de vitel in farfurie de paine, gulas de cartofi sau Gulas in strachina de pita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
4
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Tort festiv pentru Paste
Bucataras.RO

Tort festiv pentru Paste

Iata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...

Tort festiv pentru Paste
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala