Chisca Moldoveneasca

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Chisca Moldoveneasca

Ingrediente

  • 10-15 metri de mate porc in sare (cumparate de la supermarket)
  • un ficat de porc
  • 2 rinichi
  • 1/2 carne porc
  • 1,5 slanina de porc
  • 5 cepe
  • O cana de orez
  • 2 cani de crupe ( faina de porumb macinata gros)
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput, spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor.
Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare, cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin masina de tocat.
Slanina o dam si pe ea prin masina de tocat si o punem la topit intr-o tigaie; dupa ce s-a topit aproape in totalitate, punem ceapa taiata bucati mai mari cu putina sare si lasam sa se caleasca, iar cand ceapa s-a inmuiat, stingem focul si dam la racit.
Carnea de porc o taiem cubulete cat mai mici.
Orezul il punem la fiert cat sa se umple putin, nu foarte tare, cca 5 min.
Crupea o spalam bine in cateva ape si apoi scursa.
Intr-un lighean incapator, am pus maruntaiele date la masina de tocat, carnea taiata cubulete, orezul scurs de apa si racit, crupea spalata si scursa, compozitia de ceapa cu slanina topita care trebuie si acestea sa fie racite, potrivim de sare si amestecam bine pana omogenizam totul.
Incepem umplerea matelor, eu am folosit masina de tocat, dar fara sita si cutit, am avut un tub special de facut carnati.
Carnatii ii facem mai moi, nu ii umplem tare, deoarece ei la fierbere se umfla, iar la capete ii legam cu ata.
Intr-o oala mare, punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba, punem carnatii si ii lasam cca. 45-50 minute. Eu am fiert 2 turi deoarece oala mea era mai ingusta si nu au incaput toti.
Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca, iar ca sa ii serviti, se prajesc pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei.
Daca va mai raman carnati, ii puneti in pungute si dati la congelator.

Tipsuri: Daca totusi ati umplut carnatii mai tare, ii puneti intepa cu un ac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară
Bucataras.RO

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Andra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă de tartă cu legume și brânză de capră, perfectă pentru un...

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.