Friptura Salisbury

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Friptura Salisbury

Ingrediente

  • Pentru supa de ceapa:
  • 1 ceapa medie
  • 1-2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura zahar brun
  • 3/4 cana apa fierbinte
  • 2 linguri amidon
  • 1/4 cana apa rece
  • plante aromatice - eu am pus cimbru, foi de dafin
  • 1 lingura zeama de lamaie (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru friptura:
  • ~500 g carne de vita toccata
  • 1 ou
  • 4 linguri pesmet
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/8 lingurita piper proaspat macinat
  • 1/3 din supa de ceapa
  • Pentru sos:
  • 2/3 din supa de ceapa
  • 1 lingura faina de grau
  • 3 linguri de ketchup
  • 1/4 cana apa
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingurita mustar

Mod de preparare

Reteta originala cere 300 de grame de `condensed French onion soup`, care in mod normal se gaseste la conserva. Eu am cautat un substitut si am folosit ingredientele enumerate mai sus. Minusul major e ca nu am putut obtine coloarea specifica sosului original, sosul meu fiind mai deschis cumva, nu maro intens.

Supa de ceapa:
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit intr-o lingura de ulei de masline. Se caramelizeaza zaharul brun si se pune peste ceapa. Cand ceapa este calita, se pun mirodeniile, apa fierbinte si lamaia. Separat se amesteca amidonul cu apa rece, apoi se pune in vasul cu ceapa. Se amesteca pana se formeaza o pasta legata. Se adauga sare si piper dupa gust.

Friptura:
Intr-un vas mare amestecati 1/3 din supa de ceapa cu carnea, pesmetul, oul, sarea si piperul. Impartiti compozitia in 6 bucati si dati-le o forma de ovala. Prajiti-le pe ambele parti intr-o lingura de ulei de masline. In cazul in care in tigaie ramane exces de grasime, scurgeti-l.

Intr-un alt vas amestecati faina si supa ramasa pana se omogenizeaza. Adaugati ketchup-ul, apa, sosul Worcestershire si mustarul. Puneti acest sos peste carnea din tigaie, acoperiti si mai lasati 15-20 de minute. Puteti mesteca din cand in cand.

Se serveste calda.


Friptura Salisbury a fost inventata de un medic american - J. H. Salisbury (1823-1905), unul din primii sustinatori ai ideei ca pentru a scadea in greutate, trebuie sa limitam consumul de carbohidrati. a publicat o serie de sfaturi cu privire la o alimentatie sanatoasa, carnea de vita fiind unul din ingredientele favorite. Numele de `Salisbury Steak` este folosit in SUA din 1897.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Briose aperitiv
Bucataras.RO

Briose aperitiv

Eram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut...

Briose aperitiv
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala