Se spală fasolea în mai multe ape, apoi se lasă la hidratat peste noapte.
A doua zi, se pune fasolea la fiert, iar când este aproape fiartă se adaugă morcovul şi rădăcina de pătrunjel date prin răzătoare, ceapa tăiată marunt, ardeiul gras tăiat cât mai mic, şi sare, după gust. Mai apoi se adaugă şi roşiile date pe răzătoare.
Separat, se rumenesc un pic, într-o tigaie cu puţin ulei încins, afumătura de casă tăiată bucăţele şi cabanoşii tăiaţi rondele, care se pun apoi cu tot cu grăsimea lăsată în mâncarea de fasole.
Se mai lasă să fiarbă un pic, se aromatizează cu foi de dafin, apoi se adăugă şi bulionul desfăcut în puţină apă. Se mai lasă 5 minute, apoi se ia de pe foc şi se decorează cu verdeţuri proaspete tocate mărunt.
Porţii: 8
Timp de pregătire: 30min
Timp de gătire: 1h 30min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/iahnie-de-fasole-cu-afumatura-si-carnati.html
Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos...
ShakshukaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorBruschetele cu rosii și busuioc sunt o gustare delicioasa și proaspata, perfecta pentru zilele de vara. Realizate cu felii...
Bruschete cu rosii - o gustare delicioasa si proaspataCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii