Iepure la Tigaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Iepure la Tigaie

Ingrediente

  • -1 kg iepure
  • -1 ceapa mare
  • -2 catei de usturoi
  • -5 linguri ulei de masline
  • -200ml vin alb
  • -800/1000ml supa vegetala
  • -400ml sos tomat
  • -2 frunze de dafin
  • -1 ardei iute
  • -2 crengute de rozmarin
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Iepurele intreg, se taie bucati. Bucatile se lasa in apa, pana se vor folosi la gatit.

Se curata, se spala si se taie ceapa si usturoiul.

Intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun bucatile de ceapa si usturoi. Se lasa la calit, la foc mic, cca 5 minute.

Intre timp, bucatile de iepure se sterg bine si se pun peste ceapa si usturoi. Iepurele se lasa la prajit, pe o parte si pe alta, dupa care se stinge cu vinul alb. Se lasa ca vinul sa se evapore, apoi se adauga sosul de rosii.

Peste se pun in prima faza 800ml supa vegetala, sare, piper, rozmarinul, dafinul, ardeiul iute, zaharul si se lasa la fiert. Daca atunci cand supa a scazut, carnea nu este perfect patrunsa, se mai poate adauga supa si se mai poate lasa la fiert. Se amesteca din cand in cand.

Se lasa pe foc iepurele, pana cand carnea e moale, iar supa a scazut in intregime.

Se lasa o idee la racit, dupa care se poate servi. Merge foarte, foarte bine cu piure de cartofi!

Pofta sa aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala