Mancare de piept de pui cu legume la wok

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
8 minute
Complexitate
medie
Mancare de piept de pui cu legume la wok

Ingrediente

  • 500 de grame piept de pui
  • 1 dovlecel
  • 1/2 vanata
  • 1 ceapă roșie
  • 7 căței de usturoi
  • 4 ciuperci mari champignon
  • o rădăcină mică de ghimbir
  • un pliculet de pasta de lemongrass
  • dulceață de ardei iute
  • Sare, piper
  • Sos de soia
  • Sos de pește
  • Ulei de susan
  • Ulei neutru
  • Apă
  • 2 lingurițe de amidon
  • 1 ardei capia verde
  • 1 gogosar
  • 1 cartof dulce
  • Semințe de susan alb și negru

Mod de preparare

Îmi plac preparatele la wok pentru că se fac rapid, iar legumele își păstrează vitaminele esentiale, rămânând puțin " al dente".
E o rețetă improvizație proprie, așa că sper să nu fiu " criticată " de experții în astfel de preparate. Eu una nu respect tehnici în bucătărie, mă ghidez după propriile instincte, plus că, de obicei, o mâncare prea tehnică, nu are gust!
Am început prin a felia pieptul de pui julien, la fel ardeiul , gogosarul , ciupercile și ceapa.
Am ras ghimbirul și am feliat usturoiul.
Dovlecelul l-am " spiralat" cu un aparat special, se poate tăia și bastonase subțiri, cum am procedat cu vanata.
Cartoful l-am transformat în chips-uri subțiri.
Am încins bine wok-ul la foc iute, am pus puțin ulei neutru, apoi am prajit rapid ceapa, usturoiul și ghimbirul cam 4 minute, am adăugat puiul, l-am prăjit și pe el, adăugând puțină apă, sos de soia, sos de pește, pastă de lemongrass, cca. 10 minute. L-am luat apoi deoparte , în alt recipient.
Se încinge din nou puțin ulei în wok, completand dacă e cazul, calim ardeii și ciupercile vreo 5 minute, repetăm operatiunea cu dovleceii, până se înmoaie și rămân puțin" al dente", stropindu-i cu puțin sos de soia . Punem legumele separat în recipiente. Continuăm cu vanata, la fel , 5 minute, apoi cu cartoful dulce, idem.
Toate legumele deja calite, le amestecăm cu puiul, asezonam, adăugăm după gust sos de pește, sos de soia, puțin ulei de susan, dulceață de ardei iute.
Le punem din nou în wok, la foc iute, le dăm două-trei clocote, adăugăm amidonul diluat în puțină apă, mai fierbem puțin compoziția și apoi o presaram cu puțin susan alb și negru.
Timpii de preparare diferă în funcție de intensitatea focului și de wok-ul folosit, așa că pot varia!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Spanac si Crema de Branza
2
Aperitive

Rulada cu Spanac si Crema de Branza

Rulada cu Spanac si Crema de Branza
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Salata a la Russe
4
Salate

Salata a la Russe

Salata a la Russe
New York Cheesecake
5
Dulciuri

New York Cheesecake

New York Cheesecake
Parteneri
Crema de branza cu ciuperci
Bucataras.RO

Crema de branza cu ciuperci

Este bine sa va pregatiti astfel de creme, mai ales daca va plac branzeturile, sa le aveti la indemana la micul-dejun sau...

Crema de branza cu ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce