Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura

Portii
4
Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Mancare scazuta din fasole uscata cu afumatura

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata,
  • 1 ceapa ,
  • 1 ardei,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 1 morcov,
  • 1 pastarnac,
  • 1 radacina de patrunjel,
  • 2 lingurite de pasta de tomate,
  • sare,
  • cimbru uscat,
  • 200 g costita afumata(orice fel de afumatura)
  • 1 lingura faina,
  • ulei,
  • 2 foi de dafin
  • marar verde.

Mod de preparare

Se curata fasolea bob cu bob de impuritati, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa la inmuiat cateva ore (de preferat de seara pana dimineata). Se scurge fasolea de apa in care s-a inmuiat, se clateste in 2-3 ape curate si apoi se pune la fiert acoperita de apa. Se lasa sa fiarba cca 30 minute in prima apa, apoi se scurge, se clateste cu apa rece si se acopera din nou cu apa calda. Se adauga un praf de sare si un strop de ulei, apoi se acopera si se lasa sa fiarba pana se inmoaie.
Cand boabele s-au inmuiat si fasolea este fiarta, se incinge un pic de ulei in tigaie si prajim afumatura taiata, o scoatem din ulei, o aruncam in oala cu fasole si in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt, ardeiul, taiat cubulete, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel date prin razatoarea mica, cateii de usturoi feliati subtire. Cand totul se caleste si se inmoaie capatand aspect sticlos, se adauga pasta de tomate si faina, se amesteca bine si se stinge cu un pic de supa de la fasolea din oala, se amesteca usor pana ce obtinem un amestec cremos si adaugam totul in oala cu fasole. Lasam sa clocoteasca, amestecand continuu pana se leaga bine mancarica, se potriveste de sare, se presara cimbru si foile de dafin, oprim focul si presaram deasupra mararul taiat fin.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
5
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Parteneri
Placinta cu carne
Bucataras.RO

Placinta cu carne

O reteta dupa Jamie Oliver...

Placinta cu carne
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala