De regula, aceasta reteta se pregateste cu tochitura ramasa, pentru ca se mai intampla cateodata sa ramana, sau se pregateste pe moment.
In vasul cu fund dublu, se pune grasimea, carnea spalata si taiata cubulete mai mici, se lasa pe foc amestecand, iar dupa ce s-a rumenit, se adauga vinul, aceeasi cantitate de apa, iar dupa ce a scazut si carnea este fiarta, se adauga carnatii taiati bucatele mici, usturoiul pisat, sare, piper daca e nevoie,se lasa pe foc amestecand iar dupa ce totul este rumenit, se opreste focul.
In forme mici termorezistente se pune pana la treisferturi aceasta tochitura,se acopera cu mamaliga pregatita in prealabil putin mai moale,in mijloc se face un locas in care se sparge un ou,se acopera cu branza de care are fiecare apoi la cuptor va sta 30min
Se scot formele si se servesc imediat direct din ele, cu acritura de sezon.
Pofta buna!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPentru Mos Craciun ;) Multumesc, Timea!Sunt delicioase si se fac in timp record.
Fursecuri fragede a la TimeaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii