Cartofii se pun la fiert in apa cu sare asa in coaja dar nu- i fierbem mult, cam un sfert de ora dupa ce da apa in clocot, apoi pregatim sosul cu carne in felul urmator: tocam ceapa si usturoiul marunt, ii punem la calit in putin ulei de masline, adaugam carnea amestecam pana carnea devina alba, sa nu mai fie rozalie apoi adaugam vinul si bulionul, asezonam cu sare, piper si oregano si lasam 20 minute pe foc.
Intre timp pregatim sosul bechamel astfel:
Punem la prajit o lingura cu faina in doua linguri cu unt sau amestecam faina cu laptele si adaugam in untul incins amestecand incontinuu pana se incorporeaza si sa nu faca cocoloas. Se pune putina sare apoi luam de pe aragaz si punem cascavalul ras.
Intr-un vas rezistent la caldura si uns cu unt sau cu ulei e masline asezam cartofii taiati rondele pe peretii si fundul vasului, punem sosul cu carne pregatit apoi punem alt rand de cartofi si deasupra turnam sosul bechamel.
Se introduce la cuptor pana prinde o crusta aurie. Se poate servi cu ketchup sau cu smantana dupa preferinta.
Pofta buna!
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii