Pregatim dovleceii. Eu am avut dovleceii la congelator rasi si doar i-am pus la scurs. Incingem o tigaie cu putin ulei si punem carnea sa se rumeneasca usor. Asezonam cu sare si piper. Cand se schimba carnea la culoare, adaugam prazul rondele si lasam la calit, apoi adaugam ciupercile si usturoiul feliat. Dupa ce se calesc cateva minute, adaugam vinul. Dupa ce se evapora vinul,adaugam patrunjelul si amestecam, apoi punem lecio. Presaram oregano si potrivim gustul de sare si piper. Adaugam semintele de dovleac si mai tinem 2-3 minute pe foc, amestecand continuu. Luam tigaie de pe foc si lasam compozitia sa se racoreasca, apoi punem un ou si omogenizam. Ungem o tava cu putin unt si asezam un strat generos de dovlecei rasi, apoi punem compozitia de carne, o nivelam si asezam restul de dovlecei. Sosul il pregatim astfel: tocam ceapa si o punem la calit. Adaugam lecio, potrivim gustul de sare si piper si lasam cateva minute pe foc. Turnam sosul peste ultimul strat de dovlecei, presaram busuioc si dam la cuptor pentru circa 30-40 de minute. Servim cu iaurt. Pofta buna!
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorRulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor
Comentarii