Perisoare cu Sos

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Perisoare cu Sos

Ingrediente

  • 1kg carne tocata (amestec vita+porc)
  • 100 g orez
  • 1+1 ceapa
  • 2 oua
  • sare si piper macinat - dupa gust
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 3 legaturi de marar
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml supa de carne
  • 5-6 boabe de piper
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

Orezul se alege si se spala in cateva ape.

O ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. O legatura de marar se alege, se spala si se toaca marunt.

Carnea se amesteca cu ceapa tocata, ouale, orezul, sare si piper macinat - dupa gust- si cu mararul tocat. Cu palmele umezite, se modeleaza perisoare si se aseaza pe o farfurie umezita.

Punem perisoarele intr-o oala cu apa care clocoteste si le lasam pana se ridica la suprafata (3-4 minute).

Scoatem perisoarele pe o farfurie curata cu ajutorul unei linguri de spuma.

Separat, punem cealalta ceapa tocata marunt sa se inabuse cu uleiul si o cescuta cu supa de carne. Cand a devenit sticloasa, adaugam pasta de ardei si pe cea de rosii - desfacuta in supa, cateva boabe de piper si o foaie de dafin.

Fierbem amestecul 5 minute apoi adaugam perisoarele fierte si restul de marar tocat marunt. Potrivim de sare si mai dam cateva clocote impreuna.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
5
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Parteneri
Ciorba de perisoare cu varza rosie
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare cu varza rosie

Ciorba de perisoare cu varza rosie
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala