Piept de pui cu sos gorgonzola

Această rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola îmbină perfect savoarea delicată a cărnii de pui cu bogăția și profunzimea gustului sosului de branza.

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Piept de pui cu sos gorgonzola

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • 150 gr gorgonzola
  • 200 ml smantana de gatit
  • 1 lingura parmezan ras
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • praf de usturoi
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Spalati pieptul de pui si il stergeti cu niste servetele.
Taiati fiecare jumatate de piept in doua sau trei felii, depinde de cat de gros este.
Il condimentati cu sare, piper, boia si putin praf de usturoi.
Lasati puiul in condimente circa 10 minute.
Ungeti o tigaie antiaderenta cu o lingura de ulei si o puneti la incins.
Adaugati bucatile de pui, le rumeniti pe ambele parti, la foc potrivit, apoi le scoateti pe un platou.
Intr-o alta tigaie (cratita) puneti smantana si gorgonzola taiata bucati.
Puneti tigaia pe foc, dar focul sa fie dat la mic.
Amestecati cu o paleta si cand gorgonzola este topita, adaugati parmezanul.
Invariti in sos, apoi adaugati bucatile de pui.
Lasati sa fiarba 1-2 minute la foc mic.
Cand este gata, trageti tigaia deoparte.
Se serveste cald!

Daca v-a placut reteta noastra de piept de pui cu sos gorgonzola, va recomandam sa incercati si urmatoarele retete: curry de pui, frigarui de pui cu chorizo, rulouri din piept de pui sau salata de pui cu telina si maioneza
Pofta buna!



Daca v-a placut reteta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
4
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Tort festiv pentru Paste
Bucataras.RO

Tort festiv pentru Paste

Iata o idee de tort pentru sarbatorile de Paste. Este un tort usor de facut, racoros, aspectuos care vine perfect in...

Tort festiv pentru Paste
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala