Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke

Complexitate
redusa
Pui Chinezesc cu Miere si Spaghete Prajite- Mezes Csirke

Ingrediente

  • Ingrediente Bait :
  • 1 lingurita piper alb
  • 1/2 lingura piper negru
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • Ingrediente pentru panirat carnea :
  • 1/2 cana faina (cana de 250 ml)
  • 1/4 cana amidon porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 2/3 cana apa
  • 1 lingurita sare
  • Glazura de miere :
  • 4 linguri sos de soia
  • 1/8 cana miere
  • 1/4 cana zahar
  • 1/8 cana ketchup
  • 1 lingura otet
  • (facultativ daca dorit sa iasa carnea picanta 1 ardei iute taiat cubulete)
  • Ingredient principal : 500 gr piept de puisau pulpa
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 400 gr spaghete
  • 5 linguri sos de soia ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intai preparam baitul in care vom tine carnea pantru cateva ore la rece. Amestecam toate ingredientele enumerate la bait punem carnea taiata fasii si le amestecam bine. Punem carnea la rece.

Dupa ce scoatem de la rece carnea, ne apucam sa pregatim compozitia in care vom tavali fasiile de carne.

Intr-un vas punem faina, amidonul, praful de copt, sarea, oul, uleiul si apa si le amestecam pana se omogenizeaza. Trebuie sa obtinem un aluat ca de clatite, dar un pic mai gros. Carnea o vom tavali prin acest aluat si o vom praji in ulei abundent pana devine frumos aurie. Scoatem fasiile pe servetel de hartie sa absoarba surplusul de grasime.

Preparam acum glazura de miere in care vom tavali bucatile de carne panirate.

Punem intr-un vas mai larg la incalzit mierea, zaharul, ketchupul, sosul de soia si lingura de otet. Cand fierbe adaugam carnea si o tavalim bine prin acest sos obtinut, apoi se scoate intr-un vas pana la servire. (in acest sos de miere eu am adaugat si 2 ardei iuti sa fie mai picant).

Puiul astfel pregatit il servim cu spaghete prajite pe care le preparam in urmatorul fel:

Punem spaghetele sa fiarba in apa in care punem doar un pic de sare. Le stoarcem si le spalam dupa ce au fiert. Pe 4 linguri de ulei calim ceapa, morcovii si ardeii dati pe razatoarea mare, adaugam la ei spaghetele fierte, sos de soia circa 5 linguri si le prajim mai departe circa 2-3 minute pe foc mic. Adaugam un pic de sare dupa gust.

Pe farfurie punem spaghete prajite si carne trasa prin glazura de miere.

E un fel de mancare tipic chinezeasca care este deosebita prin multitudinea de gusturi, dulce -acrisor, in cazul meu si picant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Am avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură,...

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala