Pui cu Ananas

Complexitate
redusa
Pui cu Ananas

Ingrediente

  • 600g de piept de pui
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe mari
  • 1 ananas
  • 3 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 100ml de sos de soja
  • 2 lingurite de vegeta
  • 1 lingurita de ceai cu varf de maizena (amidon de porumb)
  • 50ml de otet
  • 3linguri de zahar
  • 20ml de sos de soja
  • piper

Mod de preparare

Curatam ananasul de coaja si il taiam in cubulete marunte. Carnea de pui se taie fideluta, ceapa si ardeiul in cuburi. Carnea de pui o punem la marinat cam 1h in sosul de soja amestecat cu vegeta.

Intr-o tigaie teflon fierbinte asezam ananasul impreuna cu 3 linguri de zahar. Dupa ce zaharul se topeste se va forma un suc/o zeama pe care o recuperam intr-un vas si lasam in continuare ananasul sa se rumeneasca putin. Dam deoparte si pastram intr-un vas.

In aceeasi tigaie punem 2 linguri de ulei sa se incinga si adaugam carnea marinata in sosul de soja, o amestecam mereu pe foc repede ca sa nu se usuce prea tare. Dam deoparte pe o farfurie pe care o acoperim cu folie de aluminiu.

Continuam cu 1 lingura de ulei in care vom trage pana devin aurii cepele taiate care vor fi asezate peste carne, la fel procedam cu ardeii.

Dupa ce am terminat cu legumele, in tigaie caramelizam 3 linguri de zahar, adaugam otetul si cam 300ml de apa, asteptam pana cand caramelul este dizolvat in lichid si lichidul scazut cam la jumatate. Adaugam sosul de soja. Incorporam maizena in sosul de ananas si il varsam in sosul precedent, dam pe foc pana se formeaza un sos cremos in care vom depune carnea, ananasul si legumele.

Amestecam totul verificam asezonarea, mai lasam cam 2 minute pe foc sa fie totul fierbinte si servim alaturi de orez natur.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
3
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Eclere
5
Dulciuri

Eclere

Eclere
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale