Pui cu Curry Chinezesc si Orez `Prajit`

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Pui cu Curry Chinezesc si Orez `Prajit`

Ingrediente

  • Pt orez
  • 2 oua batute
  • un morcov potrivit juliene fine
  • o mana de mazare congelata sau proaspata
  • dulce
  • un fir de praz
  • doar bulbul
  • o cana 200 ml orez basmati
  • unsoare-unt
  • ulei
  • margarina
  • Pt pui cu curry
  • jumatate de piept de pui taiat fasii subtirele
  • un sfert ardei gras rosu
  • un sfert ardei gras verde sau unul italian intreg
  • 2 maini de ciuperci chinezesti deja fierte
  • margarina
  • 2-3 jumatati de piersici din compot
  • un borcan de sos curry chinezesc dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Inainte de a incepe sa puneti tigaile pe foc e necesar sa aveti toate cele la indemana. In general mancarea aasiatica, odata pusa tigaia la incins necesita rapiditate caci altfel legumele se vor face prea mult si veti face "ceva cu iz asiatic".

Fierbeti orezul basmati /cu bob lung conform instructiunilor de pe pachet. Clatiti cu jet de apa rece si lasati la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a scurs scoateti-l intr-un lighenas si cu o lingura de lemn imprastiati-l un pc ca sa nu se lipeasca. Rezervati. Prazul si morcovul taiati-l juliene fine la cutit, asa cum vedetiin poza. Pregatiti si mazarea alaturi.

Taiaiti pieptul de pui in bucatele de cca 1 cm grosime pe latimea pieptului. Ciupercile chinezesti, cele deshidratate, le-am hidratat conform instructiunilor cca 25 de minute in apa rece, apoi le-am fiert alte 20 de minute.

Scurgeti-le si rezervati alaturi de carne. Ceapa si cele doua feluri de ardei taiati-le mai mare, in asa fel incat sa va iasa niste patrate/dreptunghiuri de cca 3-3, 5 cm. Piersicile taiati-le semilune, cam 5-6 dintr-o jumatate. Rezervati. Ideal ar fi sa aveti doua tigai tip wok, daca nu merge si cu una normala. Daca aveti doar una ca mine, folositi-o pt curry.

Se pune wok-ul la incins cu o lingura de unsoare. Cand s-a incins, se pune carnea de pui sarata so piperata la rumenit, peste care se adauga apoi ciupercile. Saltati sau mestecati, sa se ingemaneze sucurile. Intre timp, puneti tigaia pt orez la incins, cu o cantitate mai mare de grasime.

Cand s-a incins, puneti intai prazul si morcovul, saltati un pic, peste care aruncati si mazarea. Mestecati repede, sa prinda si ea un pic de grasime, peste care aruncati orezul si mestecati.

Reveniti la carne si puneti ceapa. Lasati cam doua minute, dupa care puneti si cele doua feluri de ardei. Mestecati, lasti cam inca doua minute cel mult, dupa care turnati sosul de curry si piersicile. Mestecati si lasati la foc mic, miscand un pic din cand incand, cam 4-5 minute. Reveniti la orez.

Daca vi se pare ca nu mai este grasime, mai adaugati un pic. Personal, prefer untul. Faceti un loc la fundul tigaii si turnati putin din ouale batute, cat tine locul. In momentul incare a inceput sa se coaguleze, mestecati repede cu lingura de lemn, astfel incat sa se prinda oul de orez sau legume.

Procedati la fel pana cand terminati tot oul. La sfarsit trebuie sa aveti mici zdrente de ou amestecate prin orez si legume. Acum, stingeti focul al wok si serviti in farfurie dupa gust: orez intr-o parte si carnea cu sos alaturi sau faceti un musuroi de orez si puneti sosul deasupra.
Timpul este cel necesar gatirii propiu zise, nu include fierberea orezului si a ciupercilor. Mai adaugati cam 40-50 minute. Iar cel de gatire e cel mult 15 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt

Zacusca cu ciuperci de padure si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Conserva de Legume cu Orez Pregatita la Cuptor
5
Conserve, muraturi

Conserva de Legume cu Orez Pregatita la Cuptor

Conserva de Legume cu Orez Pregatita la Cuptor
Parteneri
Friptura de vitel cu fasole verde
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Pere imbracate in aluat
Culinar.RO

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia