Puneti o oala cu apa si putina sare la fiert. Curatati legumele si taiati-le in bucati, adaugati in oala pana cand sunt fierte. Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Taiati pieptul de pui in 8 parti egale in lungime si asezonati cu piper.
Intr-o tigaie adanca puneti uleiul de masline si prajiti puiul 4 minute pe fiecare parte la foc mediu. Asezati apoi pe o farfurie si inveliti cu o felie de prosciutto fiecare.
Dupa care asezati intr-o tava cu folie de aluminiu ungeti puiul deasupra cu miere, stoarceti apoi putina lamaie pe fiecare si coaceti la cuptor 10-15 minute. Legumele fierte stoarse pisati-le sau mixati cu blenderul intr-un puree. Puneti untul topit, nucsoara, sare, piper, smantana si amestecati bine.
* Scoateti piepturile de pui din frigider cel putin 10 minute pentru a ajunge la temperatura camerei. Aceasta va ajuta caldura sa patrunda mai repede si sa aiba o coacere mai uniforma.
** In timp ce puiul se prajeste recomand sa tineti un capac deasupra tigaii.
*** Daca raman felii extra de prosciutto mai inveliti-le o data.
Serviti pieptul de pui cu puree, cateva frunze de rucolla si cimbru verde.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Comentarii