Rata umpluta cu fructe

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Rata umpluta cu fructe

Ingrediente

  • -1 ratoi mare gotic,cam 4 kg.,
  • -250 gr.prune uscate fara samburi,
  • -250 gr.merisoare uscate,
  • -1 lamaie mare,
  • -4 mere,
  • -3 portocale,
  • -100 gr.stafide,
  • -2 cepe,
  • -1 lingurita oregano,
  • -1 lingura sare.

Mod de preparare

Se curata rata si se lasa intreaga, se taie varfurile aripilor si se inlatura.
Se curata trei mere si se taie in felii.
Se freaca rata cu sare si oregano, prin interior, dar si prin exterior.
Se pun toate ingredientele mai sus mentionate, se amesteca si se umple ratoiul; se asaza ratoiul in tava, ce ramane se aseaza pe langa ratoi. Se pune in coada ratoiului un mar intreg, se pune capac la tava si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa o ora sau pana se rumeneste frumos ratoiul. Sa aveti pofta si la pofta dragilor la un altfel de preparat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Curry de pui - cel mai gustos curry
4
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Parteneri
Fursecuri fragede a la Timea
Bucataras.RO

Fursecuri fragede a la Timea

Pentru Mos Craciun ;) Multumesc, Timea!Sunt delicioase si se fac in timp record.

Fursecuri fragede a la Timea
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala