Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg, se lasa sa se raceasca si se curate de coaja.
Se zdrobesc cu furculita (nu va recomand mixerul sau blenderul, pentru ca devin foarte pastosi si cleiosi) si se amesteca cu sare, unt, oua si pesmet sau faina. Fac precizarea ca mie nu mi-a fost suficienta cantitatea de faina trecuta la ingrediente, dar cum am tot adaugat, nu va pot preciza cata faina am pus. Important este ca trebuie sa obtineti o compozitie de consistenta aluatului de paine,
Pe un prosop de bucatarie (eu am folosit folie alimentara), presarat generos cu faina (altfel se lipeste destul de tare), se intinde o foaie de aluat, peste care se repartizeaza uniform cimbru, busuioc si bucatelele de salam.
Se ruleaza cu ajutorul prosopului (foliei), se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se unge bine, cu ou batut, pe toata suprafata.
Se da la cuptorul incins, la foc potrivit pentru aproximativ 40 min, sau pana se rumeneste frumos.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca cateva minute,
Pofta buna!
Se poate servi cald sau rece, feliat, cu diferite salate: de rosii, sfecla, salata sau ceapa verde.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorCornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii