Rulouri de Porc cu Umplutura si Cartofi, la Cuptor

Complexitate
medie
Rulouri de Porc cu Umplutura si Cartofi, la Cuptor

Ingrediente

  • Pentru rulouri
  • -4 felii de cotlet de porc, fara os (cca 200-250 g fiecare)
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -4 bastonase de cascaval
  • -8 fasii de ardei rosu
  • -8 felii subtiri de bacon / kaiser
  • -2-3 linguri unt, topit / ulei
  • -cascaval ras
  • -patrunjel verde, tocat marunt, pentru servit (optional)
  • Pentru cartofi copti
  • -4-6 cartofi de marime medie
  • -ciuperci champignion, feliate cu codita cu tot
  • -2 ½ linguri parmezan ras
  • -1 lingurita sare
  • -2-3 linguri unt topit
  • -2-3 linguri verdeata (patrunjel / cimbru / marar) sau 1- 2 linguri de verdeturi uscate
  • -4-6 linguri cascaval ras / branza rasa

Mod de preparare

Pentru rulouri
Bateti carnea cu ciocanul de snitele.
Sarati si piperati, dupa gust.
Puneti intr-o margine a fiecarei feli de carne cate 1 bastonas de cascaval incadrata de felii de ardei rosu.
Rulati carnea peste umplutura, apoi inveliti fiecare rulou in cate 2 felii de bacon.
La nevoie, prindeti capetele cu o scobitoare astfel ca ruloul sa nu se desfaca.
Puneti rulourile intr-un vas termorezistent si stropiti cu unt topit / ulei.

Pentru cartofi copti
Curatati cartofii de coaja, dupa care ii taiati in felii subtiri, transversal pe lunginea lor, dar nu de tot. Lasati o portiune netaiata, atat cat sa tina feliile impreuna. Puteti folosi coada de la doua linguri de lemn, puse deoparte si de alta a cartofului, ca sa preveniti cutitul sa taie pana jos.
Despartiti apoi cu grija feliile de cartofi, puneti intre ele ciuperci feliate si presarati putin parmezan ras.
Asezati cartofii, intercalati cu rulourile de carne, in vasul termorezistent, presarati-i cu sare si stropiti-i si pe ei cu unt topit.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce carnea si baconul este frumos rumenit, iar cartofii sunt facuti (se patrund usor cu o furculita).

Cu 10 min inainte de a fi gata, scoateti vasul din cuptor, presarati cartofii cu verdeata si totul cu cascaval ras / branza.

Dati din nou la cuptor pana cand cascavalul este topit si frumos rumenit.

Serviti cald, presarat cu patrunjel verde, portionand in farfurie alaturi de rulou si 1-2 cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala