Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale Coapte, in Sos de Ciuperci

Ingrediente

  • Pentru sarmale:
  • -500 g carne tocată (vita sau mixta- carne de porc si de vita)
  • -1 ou
  • -2-3 rosii date pe razatoare / tocate marunt (adaugate la carne)
  • -2 cepe mijlocii
  • tocata marunt
  • -1 legatura verdeata, tocata marunt (patrunjel / marar sau in combinatie)
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -1-2 morcovi medii, taiati rondele
  • -2-3 linguri ulei (pentru legume)
  • -500 g varza, tocata marunt sau cubulete
  • -¾ ceasca de orez
  • -pesmet
  • -ulei
  • pentru prajit
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • -500 g ciuperci, feliate
  • -ulei
  • -2-3 rosii, decojite si taiate cubulete
  • -½ pahar apa
  • -400 g smantana
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Optional: smantana pentru servit

Mod de preparare

Pentru sarmale
Amestecati bine carnea, oul, rosiile, ceapa si verdeata. Condimentati cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Separat, caliti morcovii in uleiul incins, pana sunt aproape facuti, apoi adaugati varza si mai lasati pe foc inca 2-3 min, cat sa se inmoaie putin varza, amestecand des. Lasati la racit.
Intre timp, fierbeti orezul al dente, in multa apa sarata, scurgeti si lasati sa se raceasca.
Adaugati la carne legumele si orezul, amestecati bine si potriviti gustul de sare si piper.
Luati 1-2 linguri din compozitia cu carne si modelati in mana forme ovale (ca de sarmale).
Treceti-le prin pesmet, apoi prajiti-le in ulei incins pana se auresc frumos, intorcandu-le pe toate fetele.
Scurgeti de excesul de ulei si puneti-le intr-un singur strat, unele langa altele, intr-un vas termorezistent / tava.

Pentru sosul de ciuperci
Caliti ciupercile in putin ulei pana sunt facute, usor prajite si zeama lasata de ele, scazuta.
Adaugati rosiile, ½ pahar apa, smantana si fierbeti la foc mic, inca 2-3 min.
La sfarsit, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Turnati peste sarmalele din vasul termorezistent.
Acoperiti vasul cu folie de aluminiu.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180-190 grade sau pana ce sarmalele sunt facute.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie sarmale si sos.
Optional, pot fi servite in plus cu 1-2 linguri de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Eclere
3
Dulciuri

Eclere

Eclere
Bulete colorate
4
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale