Sarmale cu pasat si ciolan afumat

Complexitate
redusa
Sarmale cu pasat si ciolan afumat

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • slanina afumata taiata fasii
  • varza murata
  • 300 gr pasat
  • 2 cepe
  • sare , piper, 1lingurita boia
  • 10-15 boabe piper
  • 100 ml ( 3 linguri mari de untura )
  • 1 crenguta cimbru, si cateva fire de marar uscat

Mod de preparare

Desfacem frunzele de varza murata ,taiem cotoarele si le spalam intr-o apa.

Ceapa o taiem marunt si o calim pe ulei sau pe untura. Punem lingurita de boia. Pasatul se spala in 3-4 randuri de apa , se stoarce si se pune la ceapa calita cu care o lasam cam 2-3 minute pe foc si apoi adaugam cca.150 ml apa si o lasam pe foc sa fiarba pana se ingroase ( se procedeaza asa ca pasatul sa fie un pic mai moale , asa el va fierbe mai repede ).

Lasam compozitia sa raceasca si mai mult de jumate din ciolanul afumat il taiem cubulete si il punem la pasat. Se amesteca totul si se codimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Incepem sa umplem foile de varza cu compozitia in asa fel ca in mijlocul fiecarei umpluturi de pe foaie sa punem si o feliuta de slanina.

Pe fundul oalei de lut asezam o mana buna de varza tocata marunt, crenguta de cimbru, marar restul de ciolan afumat , slaninuta daca a ramas apoi punem sarmalele umplute. acoperim cu varza marunta , sau si cu o farfurioara mai mica , punem apa , cateva boabe de piper si dam oala la cuptor, unde il vom tine la foc mic cca. 3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
2
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Fasole fideluta cu piept de porc afumat
Bucataras.RO

Fasole fideluta cu piept de porc afumat

Sa manacam si noi ceva in seara asta..zic....ca nu ma doare gura....

Fasole fideluta cu piept de porc afumat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala