Carnea se spala, se zvanta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, jumatate se taie felii mari, iar restul marunt. Varza se curata de frunzele exterioare si cotoare, se spala, apoi se opareste in apa cu otet si sare. Rosiile se curata, se spala si se taie felii. Costita se spala cu apa calda. Ceapa taiata felii se inabusa in ulei cu putina apa, se raceste, dupa care se trece prin masina de tocat odata cu carnea. In compozitia rezultata se adauga orezul, oparit si scurs, odata cu piperul macinat si sare. Compozitia de carne pt sarmale se portioneaza de marimea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza care se ruleaza, introducind capetele in interior. In vas se pune mai intai un strat de varza taiat marunt, iar pe margine pana aproape de mijloc, se asaza sarmalele, in straturi suprapuse lasind la mijlocul vasului loc pt varza tocata si costita ( bucati mari ). Din uleiul ramas, pasta tomate, ceapa si apa se formeaza un sos care se adauga peste sarmale, impreuna cu piper boabe, cimbru si rosii taiate felii. Se fierb cca. 2 ore. Se scoate costita, se desoseaza si se portioneaza in felii subtiri. Se servesc pe platou sau farfurie cate 4-5 buc la portie cu costita si mamaliguta !
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii