Snitel de pui cu garnitura din ciuperci si couscous

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Snitel de pui cu garnitura din ciuperci si couscous

Ingrediente

  • Pentru garnitura
  • -500 g ciuperci proaspete, taiate felii / cuburi
  • -1 ceapa, tocata marunt
  • -1 legatura de usturoi verde, taiat rondele / 2-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 ardei galben, taiat cubulete, optional
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -boia dulce
  • -ulei de masline
  • -1 ceasca de vin alb
  • -4 cani supa de legume sau apa
  • -500 g de couscous fin
  • -1 legatura de patrunjel verde / marar, tocata marunt
  • -1 lingura unt, taiat cubulete
  • Pentru snitele
  • -400 g piept de pui, taiat felii
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -60 g orez ( basmati, arborio, etc)
  • -1 ou
  • -coaja rasa de la ½ lamaie
  • -faina
  • -ulei, pentru prajit

Mod de preparare

Pentru garnitura
Puneti intr-un vas termorezistent ciupercile, ceapa, usturoiul si ardeiul.
Condimentati cu sare, piper si boia, dupa gust. Amestecati.
Stropiti cu ulei, adaugati vinul si 1 cana supa de legume / apa.
Dati la cuptorul incins, pentru cca 45 min, la 190 grade sau pana ce legumele sunt facute.
Puneti si restul de supa / apa fierbinte, dati din nou la cuptor si lasati pana ce incepe sa fiarba.
Stingeti flacara, adaugati couscous-ul, amestecati si dati din nou la cuptor pana ce couscous-ul este facut si a absorbit aproape toata supa.
Potriviti gustul de sare si piper, aromati cu patrunjel / marar tocat, presarati cu untul taiat cubulete si omogenizati.
Lasati in cuptor pana ce este absorbit tot lichidul.

Pentru snitele
Condimentati feliile de carne cu sare si piper, dupa gust. Lasati in asteptare.
Fierbeti orezul in apa sarata, conform cu instructiunile de pe ambalaj si cand este facut ( fara ca apa sa fi scazut de tot), transferati-l impreuna cu lichidul ramas, intr-un bol.
Pasati orezul cu blenderul vertical pana devine o pasta omogena, apoi lasati la racit.
Adaugati oul, coaja rasa de lamaie, condimentati cu sare si piper dupa gust si omogenizati.
Treceti carnea prin faina, apoi prin piureul de orez, avand grija ca fiecare bucata sa fie invelita in strat gros si de jur imprejur de pasta de orez.
Prajiti in baie de ulei incins, la foc potrivit, pana ce carnea este facuta si crusta se rumeneste frumos, pe ambele parti.
Scoateti pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.
Pastrati la cald.

Serviti snitelele alaturi de garnitura si de salata preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala