Tocanita de Porc in Vas de Lut, la Cuptor

Complexitate
redusa
Tocanita de Porc in Vas de Lut, la Cuptor

Ingrediente

  • -2 cepe mari, tocate marunt
  • -1 ardei kapia rosu, taiat bucatele
  • -500 g carne de porc, taiata in bucati
  • -1 morcov, ras
  • -500 g ciuperci proaspete, feliate
  • -6 catei de usturoi, feliat
  • -100 ml pasta de rosii sau de ardei rosu, pregatita in casa sau pasata de rosii
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt / 1 lingura patrunjel uscat
  • -8-10 rosii cherry
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -cartofi fierti in coaja / copti in cuptor, pt servit

Mod de preparare

Caliti 5 min ceapa si ardeiul in putin ulei incins.

Adaugati bucatelele de carne, morcovul ras si caliti in continuare inca 10 min, amestecand des.

Puneti intr-un vas de lut mai inalt ciupercile, ½ din usturoi, tocanita, iar deasupra restul de usturoi.

Turnati pasta de rosii sau de ardei rosu, ½ din frunzele de patrunjel verde si rosiile cherry.

Dati la cuptorul incins, acoperit cu capac, pentru 30 min, la 180 grade.

Scoateti capacul si lasati la cuptor, inca cca 30 min sau pana cand carnea este facuta si sosul este aproape in intregime scazut.

Intre timp, curatati cartofii de coaja, taiati-i in doua si scobiti de miez.

Serviti tocanita de porc cat este calda, pusa in jumatatile de cartofi si presarata cu patrunjel verde.
Puteti asocia felii de gogosari murati sau o salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Shakshuka
3
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shakshuka

Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos...

Shakshuka
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Bruschete cu rosii - o gustare delicioasa si proaspata
5
Carte de bucate

Bruschete cu rosii - o gustare delicioasa si proaspata

Bruschetele cu rosii și busuioc sunt o gustare delicioasa și proaspata, perfecta pentru zilele de vara. Realizate cu felii...

Bruschete cu rosii - o gustare delicioasa si proaspata
Parteneri
Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju
Bucataras.RO

Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju

Briosele sunt prajituricile mele preferate! Daca ar fi dupa mine, cred ca as face saptamanal, asa mult imi plac. Daca au...

Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce