Tocanita de Porc in Vas de Lut, la Cuptor

Complexitate
redusa
Tocanita de Porc in Vas de Lut, la Cuptor

Ingrediente

  • -2 cepe mari, tocate marunt
  • -1 ardei kapia rosu, taiat bucatele
  • -500 g carne de porc, taiata in bucati
  • -1 morcov, ras
  • -500 g ciuperci proaspete, feliate
  • -6 catei de usturoi, feliat
  • -100 ml pasta de rosii sau de ardei rosu, pregatita in casa sau pasata de rosii
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt / 1 lingura patrunjel uscat
  • -8-10 rosii cherry
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -cartofi fierti in coaja / copti in cuptor, pt servit

Mod de preparare

Caliti 5 min ceapa si ardeiul in putin ulei incins.

Adaugati bucatelele de carne, morcovul ras si caliti in continuare inca 10 min, amestecand des.

Puneti intr-un vas de lut mai inalt ciupercile, ½ din usturoi, tocanita, iar deasupra restul de usturoi.

Turnati pasta de rosii sau de ardei rosu, ½ din frunzele de patrunjel verde si rosiile cherry.

Dati la cuptorul incins, acoperit cu capac, pentru 30 min, la 180 grade.

Scoateti capacul si lasati la cuptor, inca cca 30 min sau pana cand carnea este facuta si sosul este aproape in intregime scazut.

Intre timp, curatati cartofii de coaja, taiati-i in doua si scobiti de miez.

Serviti tocanita de porc cat este calda, pusa in jumatatile de cartofi si presarata cu patrunjel verde.
Puteti asocia felii de gogosari murati sau o salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
4
Carte de bucate

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Parteneri
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia