Spalam varza, scoatem cotorul si o lasam putin in apa rece sa se mai desareze.
O scurgem cand este scoasa suficient din sare si o tocam.
Carnea de porc o spalam si o taiem bucati potrivite.
Curatam ceapa, o tocam, iar pe cea verde o facem rondele.
Ardeiul rosu si morcovul curatat le taiem cubulete.
Intr-o cratita incingem uleiul, punem carnea si o rumenim pe toate partile.
Adaugam ceapa, morcovul, ceapa verde, ardeiul rosu si le inabusim 2-3 minute, apoi varza tocata.
Acoperim totul cu apa, condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Lasam sa scada cam pe jumatate, adaugam rosiile decojite tocate, cimbrul uscat, pasta de tomate, mararul verde tocat marunt, pasta de gogosari cu kapia.
Le amestecam bine, daca mai este nevoie mai adaugati putina apa, apoi rasturnati totul intr-o tava.
Nivelam frumos, deasupra taiem carnatul rondele si acoperim cu staniol.
Introducem varza in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, lasam sa scada bine, iar la final o decoperim pentru 10-15 minute sa prinda o usoara crusta deasupra.
Cand este gata o scoatem din cuptor si servim.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePentru reteta aceasta cu mici modificari, m-am inspirat de la Merisor. Varianta originala o gasiti aici. Intr-adevar este...
Desert placinta taraneasca cu gutuiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii