Clatite din Fasole Mung

Complexitate
redusa
Clatite din Fasole Mung

Ingrediente

  • un pahar de fasole mung
  • sare
  • ghimbir proaspat (optional si doar cui ii place gustul)
  • marar (optional)

Mod de preparare

Se ia fasolea, se spala bine se pune intr-un borcan ceva mai mare si se acopera cu apa multa (sa depaseasca apa cu 4 degete nivelul fasolei). Se lasa peste noapte sa se inmoaie bine, a doua zi se amesteca cu o lingurita si daca vedem ca mai sant boabe care inca nu s-au umflat, se schimba apa si se mai lasa inca o zi la inmuiat.

Apoi se scurg, se pun in food processor sau o masina de macinat si se macina pana obtinem o pasta. Daca aveti impresia ca este prea densa compozitia se mai poate adauga 1 lingura de apa, sare dupa gust. Acuma este momentul in care se adauga restul de arome daca va face placere si le folositi (eu am pus doar marar).

Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o pasta, si daca o lasam cateva minute in vas, apa sa nu se ridice la suprafata. In cazul in care am pus prea multa apa din greseala, se ia o sita si o bucata de tifon si se strecoara compozitia prin ele. .

Din pasta rezultata se fac renumitele clatite mung.
Intr-o tigaie, se pune un strop de ulei si se ia cu lingura o cantitate de pasta, se pune in tigaie in uleiul incins si cu dosul linguri se intinde clatita. Se coace pe ambele parti, la foc mic, pana obtinem o culoare putin maronie.

Se umplu dupa dorinta, cu legume si carne, salate, cruditati, etc ... dupa gustul fiecaruia.
Sant delicioase, sanatoase si cnsistente.
Eu, de data asta, am umplut cu cas din lapte de vaca, rosie, salata si avocado.


Pentru a se vedea bine cat cresc boabele de fasole in timpul umectarii am pus doua borcane, unul cu boabe uscate si altul cu boabele deja inmuiate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Salata Boeuf

Salata Boeuf

Salata Boeuf
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
2
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Paste umplute cu urda si marar
3
Paste

Paste umplute cu urda si marar

Paste umplute cu urda si marar
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
Parteneri
Tort diplomat
Culinar.RO

Tort diplomat

Tort diplomat
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale