Conopida cu Pesmet, Cascaval si Usturoi, la Cuptor

Complexitate
redusa
Conopida cu Pesmet, Cascaval si Usturoi, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 conopida mare
  • -5 linguri parmezan ras / alta branza uscata sau cascaval, dat prin razatoare
  • -3-5 linguri pesmet
  • -2- 4 catei de usturoi
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Pentru tava
  • -4 linguri ulei
  • -4 linguri pesmet
  • Pentru servit
  • -1/2 legatura de patrunjel verde, optional
  • -smantana sau iaurt ori crema de usturoi, dupa preferinta (optional si in afara perioadei de post)

Mod de preparare

Curatati, desfaceti in buchetele conopida (taiati-le in doua pe cele mai mari), spalati si puneti la scurs.
Puneti-o la fiert cca 10 min, in apa sarata care clocoteste, scurgeti si lasati la scurs.
Intre timp, tapetati cu ulei si pesmet un vas termorezistent.
Separat, faceti un amestec din parmezan ras / alta branza uscata sau cascaval (data prin razatoare), pesmet si usturoiul tocat fin.
Condimentati conopida scursa cu sare, piper, dupa gust, apoi, fie treceti fiecare buchetel de conopida prin amestecul cu pesmet si transferati direct in tava tapetata, fie presarati amestecul peste conopida pusa in strat, in vasul termorezistent.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce pesmetul se rumeneste si capata o culoare frumos aurie.

Serviti conopida imediat ce ati scos-o din cuptor, simpla sau presarata deasupra cu patrunjel verde, tocat marunt.

Conopida la cuptor poate fi servita si cu smantana sau iaurt ori crema de usturoi, optional (in afara perioadei de post).

Conopida cu origini din Orient, o delicatesa din familia verzei, a fost introdusa in cultura la sfarsitul secolului xvi, intai in Egipt, de unde s-a raspandit apoi si in alte tari din vestul si sudul Europei.
Ea se cultiva pentru inflorescenta sa, care se consuma inainte de a inflori si care este bogata, atat in substante nutritive, cat si in vitamine (B1, B2, c, etc).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Nougat glacé cu sos caramel
Bucataras.RO

Nougat glacé cu sos caramel

Pastrez din vara anului trecut reteta "Nougat glacé" ca fiind un deliciu aromat de preparat in zi de sarbatoare. Stiu ca au...

Nougat glacé cu sos caramel
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala