Dovlecei la Cuptor

Complexitate
redusa
Dovlecei la Cuptor

Ingrediente

  • -1 kg dovlecei tineri
  • -sare
  • -pesmet
  • -100 g branza telemea mai uscata si rasa
  • -250 ml iaurt
  • -50 ml ulei de masline
  • -marar verde, tocat marunt, optional

Mod de preparare

Curatati dovleceii de coaja.
Taiati-i in bastonase cu lungimea de aproximativ 12- 14 cm si grosimea de cca 1- 1, 5 cm.
Sarati-i si lasati 15 min in asteptare, cat sa-si lase zeama.
Scurgeti si stergeti cu servetele absorbante.

Faceti intr-un bol un amestec din pesmet si telemeaua bine zdrobita, care sa aiba un aspect ca de firimituri.

Separat, bateti bine iaurtul, uleiul, mararul verde (optional).
Treceti bastonasele de dovlecei, intai prin amestecul cu iaurt, apoi prin cel cu pesmet, astfel incat acestea sa fie “ imbracate “ intr-un strat gros si pe toate fetele.
Asezati-le usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins, pentru cca 25 min, la 190 grade sau pana ce dovlecelul este facut si prinde deasupra o crusta frumos rumenita.

Serviti cat sunt calzi, simpli sau alaturand un sos cu iaurt / smantana sau branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

Am avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură,...

Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala