Gratin de Cartofi Rasi cu Mix de Brinza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Gratin de Cartofi Rasi cu Mix de Brinza

Ingrediente

  • 700-800 gr cartofi cruzi si curatati de coaja
  • 150 gr brinza feta (sau telemea grasa)
  • 100 gr brinza Gorgonzola
  • 1 ou
  • cascaval ras sau brinza topita ca sa presaram pe deasupra (optional)
  • sare, piper
  • untura pentru uns tava (sau unt)

Mod de preparare

Cartofii curatati de coaja ii radem pe razatoarea mare si nu ii stoarcem. Adaugam oul, sarea si piperul si amestecam bine. Impartim cantitatea de cartofi rasi in 2 parti.
Brinza feta o sfarimam si Gorgonzola o taiem cubulete, le amestecam.

Ungem tava cu putina untura sau unt (eu am un cu untura). Si asezam cu lingura jumatate din compozitia de cartofi si ou. Nivelam si adaugam tota compozitia de brinza. Peste brinza punem ultimul strat de cartofi si ou.

Acoperim tava cui hirtie de copt sau folie de aluminiu si punem tava in cuptorul deja incalzit la 190-200 °c. Lasam sa se coaca cca 45 minute (timpul de coacere este direct proportional cu cantitatea, deci o tava mai mare cu o cantitate mai mare de cartofi o sa stea la cuptor mai mult, oricum dup primele 30-35 minute verificam).

Cind cartofii sunt copti scoatem folia / hirtia si presaram brinza topita sau cascavalul ras (daca am ales aceasta varianta) si mi lasam la cuptor sau grill doar pina se rumeste.
Lasam sa se raceasca 10 minute inainte de a taia si servi.

Nota:
- eu am pus o felie de brinza topita deasupra care sub grill s-a cam ars din pacate.
** Pentru o tava 17*21 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Coronita Aperitiv
2
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Tort cu banane si ciocolata (de post)
Bucataras.RO

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Astazi va aduc un tort ciocolatos de post. Nu arata el sofisticat, dar va asigur ca e demential de bun. Crema e densa si...

Tort cu banane si ciocolata (de post)
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala