Se curata si se spala toate ingredientele. Guliile se dau pe razatoarea de mere si se pun intr-un vas cu apa cu vegeta. Se fierb circa 5-7 minute. Intre timp, intr-un alt vas se pune uleiul si ceapa tocata marunt, se caleste si cand este gata se adauga usturoiul pisat marunt si se caleste in continuare inca 2-3 minute.
Se ia de pe foc. Guliile se scurg de apa in care au fiert dar avem grija sa pastram apa. Dupe ce le-am scurs le adaugam peste ceapa si usturoi, saram si piperam si punem din nou pe foc impreuna si cu betele de marar.
Amestecam bine si punem, in ploaie, faina amestecam bine din nou sa nu se faca cocoloase si treptat adaugam apa in care au fiert guliile. Nu punem toata odata ci treptat. Cand vedem ca s-a ingrosat putin mancarea nu mai adaugam apa.
Fierbem cinci minute, in timpul asta adaugam in mancare mararul tocat proaspat si scoatem betele.
La sfarsit adaugam smantana si amestecam. Servim simplu cu paine prajita daca este post (se poate renunta si la smantana atunci) sau cu chiftele sau friptura langa.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorTortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorSpaghetti carbonara este un fel de mancare italian clasic, constand in paste lungi, de obicei spaghetti, acoperite cu un sos...
Spaghetti carbonara - reteta delicioasa
Comentarii