Se pune la calit o mina de pastai de fasole verde spalate si taiate marunt (5 mm) in 1-2 linguri de ulei cu un praf de sare. La foc mic si acoperite cu capac. Separat se pune la fiert apa cu un cub de supa, sau supa de legume.
Cind fasolea s-a inmuiat putin, se adauga orezul curatat si spalat (160 gr pt 2 portii ). Se lasa sa se caleasca usor si se toarna cu polonicul din supa care fierbe la foc mic in paralel. Eu am pus in total 6 polonice de supa, pe rind, se amesteca aproape continuu si cind zeama scade se mai adauga alt polonic de supa ... In total orezul meu a fiert 17 min( atita scria pe punga .. dar trebuie sa fiarba cit e nevoie in functie de tipul orezului pina este "al dente" ).
Cind e gata se inchide focul si se adauga brinza Gorgonzola ... se amesteca bine ca sa se topeasca brinza si sa se amalgameze si se serveste .
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatRecomand aceste pancakes pentru cei care nu pot manca cu gluten.
Desert pancakes fara glutenCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii