Parmezana (reteta Italiana din Vinete)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cantitatea ingredientelor va fi in functie de marimea tavii
  • vinete
  • branza care se topeste (cascaval, cas)
  • faina de grau
  • 2 conserve de rosii taiate cuburi sau 500 gr de rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • parmezan sau cascaval ras 100 gr
  • 50 ml ulei de masline (e bun si de floarea soarelui)
  • sare

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie cozile. Se taie longitudinal (cu tot cu coaja) si se pun pentru jumatate de ora in apa cu sare, ca sa iasa amareala, apoi se scurg.

Intre timp se face sosul de rosii: intr-o cratita se pune uleiul si cateii de usturoi curatati si taiati in doua, se calesc maxim un minut, deasupra se toarna continutul conservelor de rosii (sau rosiile taiate cubulete cu tot cu coaja), se adauga sare si se fierbe acoperit pentru 20 minute la foc mic.

Se bat ouale cu un pic de sare. Pe o farfurie plata se pune suficienta faina prin care se vor trece feliile de vinete, apoi prin ou. Se prajesc si se scot pe foi de hartie ca sa traga uleiul.

Se unge o tava cu ulei, se pune un strat de sos de rosii, un alt strat de vinete pané, iar deasupra branza (casul) taiata cubulete; se repeta. Se inchide cu un strat de vinete acoperit de sos peste care se presara parmezan (sau cascaval ras).
Se coace pentru 20-30 minute.
La prima citire poate parea greu de facut, dar nu e asa, e o reteta usor de facut si foarte gustoasa. Eu o fac destul de des, este foarte gustoasa.

Se serveste la felul doi.
Va doresc pofta buna!
Astept parerile voastre.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Conserva de Peste in Sos Tomat
1
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
4
Carte de bucate

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Parteneri
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia