Tocati varza, sarati-o putin, amestecati bine si apoi o puneti la fiert la aburi pina cind devine moale. O lasati la scurs si apoi o stoarceti bine in pumni.
Puneti intr-.un castron cele 2 oua batute cu furculita, ceapa, verdeata (eu am uitat sa o pun) si piperul. Adaugati Parmezanul ras (sau orice alt cascaval ras) si amestecati.
Pe o tava presarati malai in strat cit sa acopere bine tava si in mijloc rasturnati compozitia de varza apoi cu palma sau cu o paleta apasati in centru si din centru intindeti spre margini ca sa ii dati forma de pizza. Malaiul va absorbi eventualul lichid din varza dar si grasimea in exces din cascaval/parmezan daca aceasta exista si nu se lipeste deloc de tava.
Presarati deasupra cuburile de pancetta (mezelul).
Coaceti la foc maxim (cca 220°C) pina cind e rumenita. Asezati apoi feliile de cascaval/ementhal deasupra si mai lasati la cuptor citeva minute pina cind se topeste usor.. Stingeti focul si lasati sa se raceasca citeva minute inainte sa o taiati si serviti.
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDescoperă deliciul crocant al zucchini pane, perfect completat de mousse-ul fin și cremos de gorgonzola. O combinație...
Zucchini pane cu mousse de gorgonzolaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii