Sarmalute Ca la Spataresti

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez 350 gr
  • ceapa 1 kg
  • ciuperci 750 gr
  • morcov300 gr
  • foi de vita
  • foi de sfecla rosie
  • foi de fasole
  • foi de potbal
  • foi de tei
  • sare
  • nuca macinata 150 gr
  • piper
  • bulion 150 gr
  • marar
  • patrunjel
  • ulei 200 ml

Mod de preparare

Orezul spalat si ales de impuritati, si lasat la umflat in apa rece. Ceapa si morcovul va fi tratat cu respect din partea noastra si impreuna cu ciupercile le tocam marunt si le calim in ulei.

Peste aceasta compozitie calita punem orezul umflat, nuca macinata, bulionul, si verdeata tocata marunt.
Asezonam cu sare si piper si omogenizam. Intr-un vas separat punem apa cu otet sau sare de lamaie si oparim frunzele care le avem pentru a impacheta.

In vasul in care fierbem punem un strat de frunze dupa care asezam sarmalutele cata facute. Peste ultimul rand acoperim cu alte frunze si facem completarea cu apa pana la nivelul frunzelor. Le punem la foc mic si sa avem grija la fragezimea frunzelor si la timpul de fierbere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Curry de pui - cel mai gustos curry
3
Mancaruri cu carne

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Rulada cu crema de cacao si nuca de cocos
Bucataras.RO

Rulada cu crema de cacao si nuca de cocos

Asa cum spune fetita mea cea mica ''Rulada pour les filles et une pour les garçons'' asa ca am facut doua rulade una pentru...

Rulada cu crema de cacao si nuca de cocos
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala