Spalam cu apa calda de trei, patru ori perjele afumate ca sa indepartam cat mai mult din fumul si praful de la depozitare.
Le fierbem pret de jumatate de ceas iar cand sau umflat, cu ajutorul unei sitele scoatem in alt vas fara sa aruncam zeama obtinuta.
Curatam ceapa si o tocam marunt o tragem la tigaie pana se aureste.
Coarnele spalate si umflate le punem peste ceapa, prunele le urmeaza.
Asezonam de sare, de arome cu busuioc cu dafin cu piper.
Luam o cantitate de zeama si turnam peste to t din vas avand grija sa nu depasim cu un deget deasupra perjelor din vas. Inca un sfert de ora la foc moale, tocmim ilingura de faina cu putina zeama si ingrosam sau facem ca sosul sa se lege
Este socotita o reteta de post iar pentru vegetarieni poate fi un veriabil fel de al doilea
Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatUn dulce minunat ce ne amintește de copilărie;)
Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul ZepterCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii