Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata

Complexitate
redusa
Tocana cu Dovlecei, Cartofi si Vanata

Ingrediente

  • 50 g unt nesarat
  • 3 cepe taiate marunt
  • 1/2 lingurita sare de mare grunjoasa
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 1/4 bat telina verde taiata marunt
  • 1/2 ardei rosu taiat marunt
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • 1/4 lingurita maghiran uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 3-4 stropi de sos Worcerstershire
  • 2 catei de usturoi potriviti razaliti fin
  • 750 ml supa concentrat de pui/ legume
  • 2 dovlecei (aproximativ 500 g) injumatatiti apoi taiati felii intre 0 5-1 cm
  • 1 vanata (aproximativ 300 g) taiata bucatele sau cuburi dupa plac
  • 900 g cartofi taiati bucati sau cuburi dupa plac
  • 150 ml sos de rosii (sa nu fie pasta concentrat)
  • 1 lingura patrunjel verde taiat marunt
  • sare de mare fina si piper proaspat macinat
  • smantana pentru servire

Mod de preparare

Mod de preparare:
Intr-o cratita saute ceapa cu sarea grunjoasa in unt la foc mic 25-30 de minute pana cand aceasta este caramelizata. Adaugati morcovii, ardei, telina, sos Worcestershire si caliti 5-6 minute. Puneti mirodeniile uscate si usturoiul.

Amestecati inca 1 minut apoi turnati supa de pui. Aduceti la fierbere lenta dupa care puneti bucatile de dovlecei si vanata. Amestecati din nou, puneti capacul la cratita si lasati 5-6 minute. Adaugati apoi cartofii, acoperiti din nou si la foc mic mai lasati sa fiarba 10 minute.

Luati capacul iar dupa aproximativ 20 de minute sau cand legumele sunt fierte dupa placul vostru, turnati sosul de rosii. Amestecati si lasati inca 3-4 minute apoi luati de pe foc. Puneti patrunjelul si ajustati asezonarea.
Serviti cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Tartiflette- specialitate Savoyarda
3
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
4
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Nougat glacé cu sos caramel
Bucataras.RO

Nougat glacé cu sos caramel

Pastrez din vara anului trecut reteta "Nougat glacé" ca fiind un deliciu aromat de preparat in zi de sarbatoare. Stiu ca au...

Nougat glacé cu sos caramel
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala