Yin-yang

Complexitate
redusa
Yin-yang

Ingrediente

  • -350 g faina de malai
  • -2 l apa
  • -2 lingurite sare
  • -200-300 g branza de burduf
  • -1 ceasca cu smantana (250-300 g)
  • -100 g unt
  • -4 oua
  • -unt (pentru straturi)

Mod de preparare

Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel:
Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie. Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent. Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga).

Spre sfarsit adaugati si omogenizati cu untul si branza de burduf.
Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume. Lasati deoparte sa se raceasca.

Separat, intr-un bol omogenizati 2 oua, batute usor, cu branza de burduf si-n alt bol, alte 2 oua batute usor, cu smantana.

Luati un vas termorezistent si-l ungeti cu unt. Puneti alternativ un strat de mamaliga, unul de amestec cu branza, presarati cu putin unt, mamaliga, branza. Deasupra turnati amestecul cu smantana.

Dati la cuptor, la foc potrivit, pana incepe sa se rumeneasca putin, iar deasupra s-a format o crusta inchegata.

Veti fi surprinsi si nu veti recunoaste mamaliga. Este foarte pufoasa, ca un pandispan, si, mai ales, cremoasa.

POFTA BUNA!


Serviti-o calda, cu carnati afumati sau carne care au fost prajite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Clatite cu dovlecel si branza
1
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
3
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Snitele de porc in crusta din fulgi de mei
Bucataras.RO

Snitele de porc in crusta din fulgi de mei

Foarte,foarte gustoase, le recomand cu drag!  

Snitele de porc in crusta din fulgi de mei
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala