Vinetele, ardeii si gogosarii se coc, se curata de coaja, se lasa sa se scurga intr-o sita si apoi se trec pe rand prin masina de tocat o singura data.
Ceapa, taiata foarte marunt sau trecuta prin razatoare, se caleste in ulei, pana devine aurie. Se adauga peste ceapa ardeii si gogosarii si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa la foc potrivit (se amesteca la interval de 5 minute). Dupa aproximativ 15 minute, se adauga vinetele, pasta de tomate, dafinul, sarea, piperul si se lasa sa fiarba totul pana cand uleiul se ridica la suprafata. Zacusca se lasa sa fiarba la foc mic si se supravegheaza atent, amestecandu-se la intervale mici de timp.
Recipientul recomandat este tuciul sau o cratita in care zacusca sa poata fierbe fara sa se prinda de partea de jos a vasului.
Zacusca este gata cand uleiul se ridica la suprafata.
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteO prajitura pufoasa si delicioasa ca nici nu zici ca e de post! Si se prepara si foarte usor, este gata in mai putin de...
Desert negresa de post cu visine si nucaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii