Chiscarul este ruda mai mare a fitei sau ruda mai mica a anghilei.
Fara solzi lung asemeni unui sarpe si cu coada latita, specific fiind carligul din fata gurii.
Aceasta natie de peste este pe cale de disparitie, rare mai sunt momentele in care dam ochii cu el.
Fiind rar accesibil se considera a fi o trufanda. Carnea dulce si fara oase este o delicatesa.
Se taie capatana de trunchi se spinteca pe burta si se scot matele se clateste cu apa rece. Se pregateste un vas un care sa l punem sa dea in clocot cu putina sare si o jumatate de lamaie.
Un clocot usor, oricum el este fraged, se scoate afara si i se scoate sira spinarii de fapt singurul os de la un cap la celalalt.
Tocam carnea rezultata si o aruncam in ceaun care la randul lui il punem pe plita la foc mic impreuna cu ceapa care a fost aurita dinainte.
Stingem cu zeama de la o lamaie si punem si vinul alb demisec.
Smanrtana batuta cu cele 4 oua bine si turnata peste compozitia din ceaun, mestecam usor sa nu se prinda de margini si la cam 5 min dupa ce sa legat sosul se da la o parte de pe foc. Venim cu foile de dafin si cu mararul, acoperim si lasam la odihna sau putem servi intreaga gloata
Musai sa fie indemnata onorata gazdoaie cu o mulinata numai de noi stiuta pentru efortul depus.
Pentru meseni ca sa ni li se usce gura o mulinata si un ulcior de vin demisec sau demidulce. Branza scoapta sau urda langa reteta preparata si mamaliga ne v or face sa ne lingem pe degete.
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitivPrajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert finCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Comentarii