Peste Prajit (Dorada si Stavrid)

Complexitate
redusa
Peste Prajit (Dorada si Stavrid)

Ingrediente

  • 2 pesti proaspeti dorada
  • 2 pesti proaspeti stavrid
  • 2 lingurite maghiran
  • 2 lingurite oregano
  • condiment pentru peste
  • vegeta
  • faina
  • 100 ml ulei
  • condimentele se pun dupa gustul fiecaruia

Mod de preparare

Pesti se spala, se curata bine, dupa care se sterg bine prin tamponare cu un servetel. Se condimenteaza fiecare peste atat in interior, cat si in exterior cu o jumatate de lingurita de maghiran, o jumatate lingurita oregano, iar piperul, vegeta si condimentul pentru peste se pun dupa gustul fiecaruia.

Se lasa sa stea 15 minute, dupa care se trec prin faina. Dupa ce au fost trecuti prin faina, acestia se scutura bine, ramanand astfel doar faina care se tine bine pe peste.

Pestii astfel pregatiti se pun in uleiul incins intr-o tigaie antiaderenta, la foc potrivit. Acestia se intorc pe partea cealalta numai atunci cand s-au rumenit bine pe partea opusa.
Cand pestii s-au rumenit bine pe ambele parti, se scot pe un platou tapetat cu servetele.
Se servesc langa garnitura dorita, eu am servit langa cartofi prajiti si o salata de leurda.


Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala