Scrumbie Marinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

    Mod de preparare

    Se dezgheata scrumbia, daca este scoasa de la congelator. Daca este proaspata, se taie capul, se curata de solzi si de mate, dupa care se spala bine cu apa rece de la chiuveta si se lasa 2-3 ore in apa ca sa iasa tot singele din peste. Apoi se aseaza intr-un vainic cu multa sare pentru ca el oricum isi ia cita sare ii trebuie, dupa care se pune la frigider si se lasa 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate si se spala de citeva ori la jet de apa rece si se scurge bine de apa, dupa care se toarna peste scrumbie in vainic otet cit sa treaca putin peste el si se baga din nou la frigider 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate de la frigider si se pune inr-o stecuratoare mare deasupra la vainicul cu otel sa se scurga bine.

    Dupa ce s-a scurs citeva minute luati bucata cu bucata si o asezati in borcane de 400g sau 800g in functie de cum prefera fiecare si puneti in borcan peste scrumbie citeva boabe de piper, citeva rondele de ceapa taiata fideluta, citeva rondele de morcov crud, 2-3 masline negre, 1-2 foi de dafin si citeva seminte de mustar.

    Intre timp, cit asezati pestele la borcane, otetul in care a stat pestele la frigider se lasa sa se limpezeasca dupa care se pune otetul in borcan peste scrumbie pina la semnul borcanului.

    In borcan, peste otetul pus pina la semn, se mai pune putin ulei, dar atentie ! Nu umpleti borcanul pina in gura, lasati de un deget grosime borcanul gol.

    Daca gasiti in momentul curatarii pestelui lapti, nu-i aruncati. Puneti-i intr-un castron cu sare, putin ulei si putin otet dupa care le frecati cu furculita pina se fac albe. Dupa care puneti cite o lingurita sau lingura in functie de marimea borcanului peste tot ce ati pus in borcan. Se capseaza borcanul sau se stringe capacul daca este cu filet si se aseaza intr-o oala in functie de cite borcane aveti.

    Se pune apa pina trece la 3-4 degete peste borcane si se pun la fiert la foc moale. Dupa ce a dat apa in clocot se lasa sa fiarba 20 minute dupa care se opreste focul si se lasa borcanele acolo pina se raceste apa de tot. Se pastreaza la loc racoros sau la frigider.
    mentiuni:

    Se serveste de preferinta rece de la frigider. Pofta buna (este super buna).

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Pasca traditionala cu branza si stafide

    Pasca traditionala cu branza si stafide

    Pasca traditionala cu branza si stafide
    Friptura De Miel

    Friptura De Miel

    Friptura De Miel
    Drob de Miel

    Drob de Miel

    Drob de Miel
    Cele mai apreciate rețete
    Clatite cu dovlecel si branza
    1
    Aperitive

    Clatite cu dovlecel si branza

    Clatite cu dovlecel si branza
    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
    2
    Dulciuri

    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

    Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

    Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
    Negresa (III)
    3
    Dulciuri

    Negresa (III)

    Negresa (III)
    Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
    4
    Mancaruri cu legume si zarzavaturi

    Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

    Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

    Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    5
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Parteneri
    Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano
    Bucataras.RO

    Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano

    Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano
    Cozonac pufos cu aluat oparit
    Culinar.RO

    Cozonac pufos cu aluat oparit

    Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

    Cozonac pufos cu aluat oparit
    Pasca traditionala
    Gustos.RO

    Pasca traditionala

    Pasca traditionala