Ardei Umpluti

Complexitate
redusa
Ardei Umpluti

Ingrediente

  • 400 gr carne tocata (sa fie mai grasa)
  • 300 gr orez
  • 2 buc ceapa
  • 1/2 litru bulion
  • sare
  • piper
  • 1 lingura boia
  • delikat
  • frunze telina
  • 100 ml ulei
  • 20 buc ardei grasi
  • 3-4 rosii

Mod de preparare

Cele 2 bucati de ceapa se taie marunt si se calesc pe 100 ml ulei la care se adauga 1 lingura boia si se lasa pe foc cat sa se omogenizeze apoi se ia deoparte. Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se stoarce si se adauga la carnea tocata impreuna cu ceapa calita. Adaugam sare, piper macinat, delikat si amestecam totul bine. Se condimenteaza in functie de gustul fiecaruia.

Ardeii ii taiem roata la capatul cu codita, scoatem samburii iar partea decupata o punem deoparte caci o vom pune dedesubt la ardei cand ii punem la fiert. Spalam ardeii sa nu ramana seminte in interior ii punem la scurs un pic si apoi incepem sa ii umplem cu umplutura de carne. Ii umplem apasam umplutura un pic cu lingurita si apoi cu coada facem o gaura in mijlocul umpluturii (se vor fierbe mai bine).

Dupa ce am terminat de umplut ardeii taiem cateva rosii rondele si pe fiecare ardei vom pune capac o felie de rosie. In oala in care urmeaza sa punem la fiert ardeii asezam bucatile de ardei ramasi de la decupat si 3-4 frunze de telina, peste asezam ardeii umpluti mai punem resturile de rosii daca au mai ramas punem cam 1 lingurita sare, 1/2 l bulion, cateva boabe de piper si apa cat sa acopere ardeii. Deasupra lor asezam o farfurie mica, acoperim apoi cu un capac si le dam la fiert la foc mic.
Se servesc cu un sos de rosii si cu smantana.

Aici gasiti si Sosul de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de pipote si inimi
2
Mancaruri cu carne

Tocanita de pipote si inimi

Tocanita de pipote si inimi
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
4
Dulciuri

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Prajitura ciocolatoasa cu visine
5
Dulciuri

Prajitura ciocolatoasa cu visine

Prajitura ciocolatoasa cu visine
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata