Snitel cu Cartofi Prajiti si Sos de Maioneza

Complexitate
redusa
Snitel cu Cartofi Prajiti si Sos de Maioneza

Ingrediente

  • -4 fileuri de cod sau alt peste (750 g), fiecare gros de circa 2 cm
  • -1 cana (160 g) faina
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • -250 ml bere blonda
  • -1 ou mare, cu albusul separat de galbenus
  • -sare grunjoasa
  • -piper proaspat macinat
  • -ulei de rapita sau porumb pentru prajit la temperaturi inalte
  • -1 cana (250 ml) maioneza de casa sau cumparata
  • -1 lingurita usturoi zdrobit sau 1/2 lingurita cuisoare proaspat pisate
  • -1 lingurita mustar Dijon
  • -1 lamaie, taiata in felii, optional
  • -4 crengute de patrunjel, pentru ornat, optional
  • -ketchup, pentru servit, facultativ
  • -otet din malt, pentru servit, facultativ
  • -4 cartofi rosii, mari (1 kg)

Mod de preparare

Tamponati fileurile sa se usuce, apoi presarati-le cu sare si piper proaspat macinat pe toate partile. Lasati-le intr-un vas acoperit, la loc racoros, circa 30 min - 1 ora.

Intre timp, amestecati intr-un bol, faina, praful de copt, 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita piper proaspat macinat.

Turnati berea intr-un alt bol si bateti-o impreuna cu galbenusul. Faceti o gropita in mijlocul amestecului de faina, adaugati treptat berea si bateti pana se formeaza un aluat moale. Lasati sa se odihneasca 20-30 min. Adaugati albusul batut spuma in aluat, dupa ce timpul de stat la odihna a expirat si inglobati-l.

Incingeti uleiul la 185 grade

Scufundati cate 2 fileuri in aluat, scurgeti de picaturile in exces si puneti-le in uleiul incins. Prajiti-le pana devin aurii, intorcandu-le si scoateti pe servete absorbante. Procedati la fel cu restul de fileuri.

Intre timp, incingeti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea inferioara. Treceti fileurile prajite pe un platou termorezistent, intr-un singur strat si dati la cuptorul preincalzit, pentru cateva minute.

Pentru cartofi prajiti:
Curatati cartofii de coaja, spalati-i si lasati-i la scurs. Taiati-i in felii groase de 1 cm, apoi sub forma de betisoare (paie), late de 1 cm.
Raspanditi-i pe servete de hartie sau un prosop curat de bucatarie si tamponati-i ca sa se absoarba toata apa de pe suprafata lor.

Incingeti uleiul intr-un ceaun sau tigaie in strat de 7,5 cm, la 185 grade, pe foc puternic.

Adaugati cartofii in serii, astfel incat sa fie in vas doar intr-un singur strat, imprastiindu-i cu o furculita, ca sa nu stea lipiti unii de altii. Prajiti-i pana devin aurii, intorcandu-i, aproximativ 5 min.

Scoateti-i cu o spumiera pe servete absorbante. Repetati pana la terminare.

Intre timp, preincalziti cuptorul la 230 grade si plasati un gratar in treimea superioara. Intindeti cartofii prajiti intr-un singur strat, intr-o tava, sarati-i si dati-i la cuptorul preincalzit, sa se coaca, pana devin crocanti, circa 5 min.

Pentru maioneza:
Maioneza preparata sau cumparata amestecati-o cu usturoiul zdrobit sau cuisoarele proaspat pisate si mustarul Dijon, apoi potriviti de sare si piper.

Scoateti cartofii si pestele din cuptor si portionati in farfurii.
Serviti cat sunt calde, ornate cu felii de lamaie si crengute de patrunjel (optional), alaturi de maioneza aromata si / sau ketchup, dupa preferinta, cu otet din malt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie

Nuci umplute cu crema de vanilie
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Cele mai apreciate rețete
Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
1
Aperitive

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval, este un fel de mancare reconfortant si delicios, perfect pentru o cina sau...

Rulada din carne tocata, cu ciuperci si cascaval - reteta de aperitiv
Bulete colorate
3
Aperitive

Bulete colorate

Bulete colorate
Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin

Prajitura cu cafea si mascarpone este perfecta pentru cei care iubesc aroma cafelei combinata cu o crema catifelata si pufoasa.

Prajitura cu cafea si crema mascarpone - un desert fin
Eclere
5
Dulciuri

Eclere

Eclere
Parteneri
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Culinar.RO

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale