Shaorma cu Crochete de Peste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Shaorma cu Crochete de Peste

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • -500g faina
  • -cca 110ml apa
  • -1 praf de copt
  • -1 lingura ulei de masline
  • -5 linguri ulei de floarea-soarelui
  • -sare
  • Pentru sos:
  • -1 lingura ricotta
  • -1 lingura iaurt grecesc
  • -1 lingura maioneza
  • -2 catei de usturoi, rasi
  • -3 linguri de castravete ras
  • Pentru crochete peste:
  • -6 crochete de peste
  • -1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • Pentru salata:
  • -2 sau 3 rosii
  • -salata verde
  • -ulei de masline
  • -sare

Mod de preparare

Prima data se framanta lipiile. Asadar, intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, lingurile de ulei de floarea-soarelui si apa. Se framanta, iar dupa ce s-a format aluatul, se pune lingura de ulei de masline, se framanta din nou si se lasa aluatul, la odihnit pt 15-20 minute.

Separat, se pune o hartie de copt intr-o tava. Se unge hartia de copt cu 1 lingura de ulei de floarea-soarelui, se pun crochetele de peste, se impacheteaza hartia ca si un pachetel. Dupa se baga tava in cuptor, pana crochetele s-au prajit. Din cand in cand, se mai intorc, de pe o parte pe alta. Dupa ce s-au prajit, se scot pe o farfurie si se lasa la racit.

Dupa ce aluatul a stat suficient la "odihnit", se pune pe masa, se framanta putin si se imparte in 9-10 parti. Fiecare bucata se framanta, dandu-i o forma rotunda. Fiecare bila se intinde bine.

Dupa, se pune o tigaie pe foc, iar cand e incalzita, se coc, pe rand, lipiile. Nu se foloseste ulei.

Pana se coc lipiile, se poate pregatii, sosul. Asadar, intr-ul bol se amesteca ricotta cu iaurtul, cu maioneze, cu cateii de usturoi rasi, cu castrevetele ras si cu sare. Dupa se lasa deoparte, pana in momentul asamblarii, shaormei.

Dupa se pregateste salata. Asadar, se spala si se taie rosiile si salata verde, iar inainte de a o servii, se adauga ulei de masline si sare.

Se incepe asamblarea shaormei, dupa ce toate ingredientele au fost gatite si racite. Asadar, se ia o lipie, care se da cu sos, peste sos se pun crochete de peste, taiate, iar la urma se pune salata.

Pofta mare!
Se serveste cu multa pofta, eventual cu un pahar de gingerata, pe langa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu budinca si cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu budinca si cocos

Prajitura cu budinca si cocos
Prajitura Sau Rulada cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Chec cu ciocolata
3
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa