Orezul prajit poate fi servit ca atare sau alaturi de carne, peste sau legume la gratar.
Clatiti orezul sub apa rece pana cand apa devine limpede. Acest lucru va indeparta excesul de amidon si va face orezul sa fie mai pufos dupa gatire.
Puneti orezul intr-o oala cu 3 cani de apa si un praf de sare. Lasati sa fiarba, apoi reduceti focul si lasati-l sa fiarba in continuare acoperit, pana cand apa este absorbita si orezul este fiert, aproximativ 15-20 de minute.
Intr-o tigaie mare sau intr-un wok, incalziti uleiul la foc mediu. Adaugati ceapa si usturoiul si caliti-le pana cand devin moi si aromate, timp de aproximativ 2-3 minute.
Adaugati ouale batute in tigaie si prajiti-le, amestecand continuu, pana cand ouale sunt complet coapte.
Adaugati mazarea si morcovii si gatiti-le impreuna cu ouale, pana cand legumele sunt moi, dar inca crocante. Adaugati orezul fiert in tigaie si amestecati bine pentru a-l combina cu celelalte ingrediente.
Turnati sosul de soia peste orez si amestecati bine pentru a-l distribui uniform. Aromatizati cu sare si piper dupa gust.
Gatiti orezul prajit timp de inca 2-3 minute, amestecand din cand in cand, pentru a se combina aromele.
Serviti orezul prajit cald, garnisit cu verdeturi tocate, daca doriti.
Daca v-a placut reteta noastra de orez prajit, va invitam sa descoperiti si alte retete: orez cu ciuperci brune, orez cu legume si ciuperci sau orez cu rosii.
Pofta buna!
Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSa manacam si noi ceva in seara asta..zic....ca nu ma doare gura....
Fasole fideluta cu piept de porc afumatCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii