Pandispan cu capsuni - pufos si delicat

Pandispanul cu capsuni este o combinatie delicioasa intre un blat pufos si aerat si aroma proaspata si dulce a capsunilor. Este un desert minunat, perfect pentru a fi savurat în zilele calde de primavara sau vara.

Portii
5
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Pandispan cu capsuni - pufos si delicat

Ingrediente

  • • 4 oua mari, la temperatura camerei
  • • 150 g zahar granulat
  • • 150 g faina de grau
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • Un praf de sare
  • • 200 g capsuni proaspete, curatate si taiate in bucati mici
  • • Zahar pudra pentru presarat (optional)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza o tava de copt (aproximativ 23x33 cm) cu hartie de copt si unge-o cu putin ulei sau unt.
Pregateste aluatul: Intr-un bol mare, bate ouale cu un mixer electric sau un mixer manual pana cand devin spumoase si isi dubleaza volumul. Adauga treptat zaharul granulat si continua sa bati pana cand obtii o compozitie pufoasa si deschisa la culoare.
Adauga aromele: Adauga esenta de vanilie si un praf de sare in compozitia de oua si amesteca usor pentru a le combina.
Incorporeaza faina: Cerne faina deasupra compozitiei de oua si amesteca usor cu o spatula de silicon sau o lingura mare, pana cand faina este complet incorporata si nu mai sunt cocoloase vizibile.
Adauga capsunile: Adauga bucatile de capsuni in aluat si amesteca usor pentru a le distribui uniform.
Coace pandispanul: Toarna amestecul in tava pregatita si niveleaza suprafata cu o spatula. Coace în cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand pandispanul este auriu si trece testul scobitorii (scobitoarea introdusa in centrul pandispanului trebuie sa iasa curata).
Raceste si serveste: Dupa ce pandispanul este copt, lasa-l sa se raceasca in tava timp de cateva minute, apoi scoate-l din tava si transfera-l pe un gratar de racire pentru a se raci complet. Taie in bucati si presara cu zahar pudra inainte de servire, daca doresti.
Aceasta reteta simpla de pandispan cu capsuni este perfecta pentru a te bucura de dulceata capsunilor proaspete intr-un desert usor si delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra de pandispan cu capsuni, te invitam sa incerci si altele: tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat, rulada cu capsuni - parfumata si delicioasa sau rulada cu ciocolata si capsuni

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
4
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval

Astazi iti arat un alt snack rapid si extrem de gustos. De data aceasta fara carne: trigoane cu ciuperci si cascaval. Le vei...

Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala